۵ رسوایی مالیاتی بزرگ جهان

Virtuf-Image Virtuf-Image Virtuf-Image Virtuf-Image

۵ رسوایی مالیاتی بزرگ جهان

وقتی صورت‌حساب‌های مالیاتی میلیونی یا حتی میلیاردی باشد، برخی افراد برای اجتناب از پرداخت دست به هر کاری می‌زنند. در این محتوا پنج مورد از بزرگترین رسوایی مالیاتی جهان را مرور می کنیم.

هیچ فرد یا مؤسسه‌ای از مهلت مالیاتی سالانه مصون نیست، اگرچه هدف بسیاری از آنها کاهش میزان پرداختی تا حد امکان از طریق خلأها و طرح‌های توزیع مجدد سود است. با این حال، هنگامی که به قلمرو غیرقانونی سرازیر می شود، به یک مشکل بزرگ تبدیل می شود.

۵ رسوایی مالیاتی بزرگ

صندوق بین‌المللی پول تخمین می‌زند که سالانه بیش از ۶۰۰ میلیارد دلار به دلیل اجتناب مالیاتی از دست می‌رود و از ایالات متحده، چین و ژاپن به عنوان بزرگ‌ترین مقصر نام برده می‌شود. در اینجا به بررسی رسوایی های مالیاتی بزرگ در سراسر جهان در سال های اخیر و اینکه چه کسی پشت آنها بوده است، می پردازیم.

رسوایی مالیاتی اسناد پاناما

افشای ۱۱٫۵ میلیون سند سازش‌دهنده در سال ۲۰۱۶ موجی از شوک را در سراسر جهان ایجاد کرد. این اسناد از آرشیو شرکت حقوقی پانامایی و ارائه‌دهنده خدمات شرکتی Mossack Fonseca، اطلاعات مالی نزدیک به ۲۱۵,۰۰۰ شرکت فراساحلی را که بیش از ۴۰,۰۰۰ مشتری خصوصی و شرکتی را درگیر می‌کند، به تفصیل شرح می‌دهد.

اگرچه اداره یک شرکت تجاری فراساحلی غیرقانونی نیست، اسناد پاناما فاش کرد که بسیاری از شرکت‌های پوسته‌ای که توسط Mossack Fonseca تأسیس شده‌اند برای فعالیت‌های غیرقانونی مانند فرار مالیاتی و دور زدن تحریم‌های بین‌المللی مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

صندوق بین‌المللی پول تخمین می‌زند که سالانه بیش از ۶۰۰ میلیارد دلار به دلیل فرار مالیاتی از دست می‌رود و ایالات متحده، چین و ژاپن به عنوان بزرگ‌ترین مقصران این امر معرفی شده‌اند.

در مجموع، ۱۲ رهبر فعلی یا سابق جهان، ۱۲۸ مقام دولتی و سیاستمدار و هزاران نفر دیگر از افراد مشهور و تجار در این افشاگری نقش داشتند. اینها شامل دیوید کامرون، نخست وزیر سابق بریتانیا، زیگموندور داوید گانلاگسون، نخست وزیر سابق ایسلند، اریک دو روچیلد، بانکدار فرانسوی و مدیر عامل سابق سیتی گروپ سانفورد آی ویل هستند. از ژوئن ۲۰۱۸، بیش از ۷۰۰ میلیون دلار جریمه و مالیات معوقه بازپس گرفته شده است.

بیشتر بخوانید: چرا مردم از پرداخت مالیات متنفرند؟

معاملات ex/cum

در سال ۲۰۱۷ فاش شد که دولت آلمان حداقل ۳۱٫۸ میلیارد یورو (۳۶٫۸ میلیارد دلار) از سال ۲۰۰۱ در نتیجه اقدامات بانکی و کارگزاری «cum/cum» و «ex/cum» ضرر کرده است. معاملات Cum/cum با بهره‌برداری از شکافی در قوانین آلمان کار می‌کنند که به سرمایه‌گذاران داخلی اجازه می‌دهد از سود سهام شرکت‌های خصوصی اعتبار مالیاتی دریافت کنند.

بر اساس این طرح، بانک‌های آلمانی سهام متعلق به یک سرمایه‌گذار خارجی را درست قبل از پرداخت سود سهام «قرض» می‌کنند. سپس به سرمایه‌گذار اجازه می‌دهند از پرداخت مالیات فرار کنند. معاملات Cum/ex به مؤسسات اجازه می دهد تا برای بازپرداخت چندگانه مالیات بر عایدی سرمایه که فقط یک بار به مقامات مالیاتی پرداخت شده است، درخواست دهند.

هر دوی این اقدامات به ترتیب در سال های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۶ غیرقانونی بودند. اما همچنان توسط یک شبکه جنایی مستقر در لندن مورد سوء استفاده قرار می گیرند. دادستان های فرانکفورت شش بانکدار و وکیل سرمایه گذاری را در ماه مه ۲۰۱۸ به دلیل نقش آنها در این طرح متهم کردند. پروفسور کریستوف اسپنگل در دانشگاه مانهایم ابتدا این طرح را فاش کرد و آن را “بزرگترین رسوایی مالیاتی در تاریخ جمهوری فدرال آلمان” خواند.

5 رسوایی مالیاتی بزرگ

رسوایی مالیاتی کمپانی های فناوری بزرگ

شرکت های فناوری چندملیتی از جمله گوگل، اپل و آمازون در سال های اخیر با اتهامات متعددی در خصوص عدم پرداخت مالیات در اروپا روبرو شده اند. در سال ۲۰۱۶، گوگل متهم به استفاده از دو حفره نظارتی به نام مستعار «ایرلندی مضاعف» و «ساندویچ هلندی» شد. که به آن اجازه می‌داد تنها شش درصد مالیات شرکتی را به جای ۱۹٫۳ درصد لازم بپردازد. در همان سال، اپل موظف شد ۱۵٫۴ میلیارد دلار مالیات معوقه به ایرلند بپردازد. پس از اینکه فاش شد که این شرکت تنها یک درصد مالیات بر سود اروپای خود در سال ۲۰۰۳ پرداخت کرده است که به ۰٫۰۰۵ درصد در سال ۲۰۱۴ کاهش یافته است.

سیاستمداران بریتانیایی همچنین در سال ۲۰۱۴ خواستار تحریم آمازون شدند. زمانی که مشخص شد این شرکت تنها ۴٫۲ میلیون پوند (۵٫۶ میلیون دلار) مالیات بر فروش ۴٫۳ میلیارد پوندی (۵٫۷ میلیارد دلار) پرداخت کرده است. آمازون توانست این کار را با قیف کردن پرداخت‌های انجام شده در اتحادیه اروپا از طریق یک شرکت تابعه مستقر در لوکزامبورگ انجام دهد.

این غول تجارت الکترونیک ادعا می کند که از آن زمان تاکنون اقدام خود را پاکسازی کرده است. اما در سال ۲۰۱۸، علیرغم اینکه سود آن به ۷۲٫۳ میلیون پوند (۹۵٫۵ میلیون دلار) رسید، تنها ۴٫۶ میلیون پوند (۶٫۱ میلیون دلار) مالیات پرداخت کرد.

بیشتر بخوانید: منظور از رعایت مالیات در دنیای صورت حساب الکترونیکی چیست؟

آفریقای جنوبی

“بزرگترین رسوایی سیاسی از دوران آپارتاید” در آفریقای جنوبی در دوران حکومت جاکوب زوما بین سال های ۲۰۰۹ تا فوریه ۲۰۱۸ رخ داد و خود رئیس جمهور، خانواده میلیاردر گوپتا و تعدادی از شرکت ها از جمله مک کینزی و کی پی ام جی را در بر گرفت. اتهامات فساد و دوستی در طول سلطنت زوما به دلیل رابطه او با گوپتاها که متهم به نفوذ ناروا بر رئیس جمهور بودند، شایع بود. هر دو طرف بارها هرگونه تخلف را رد کرده اند.

در سال ۲۰۱۷، هشت مقام ارشد KPMG پس از اینکه فاش شد که شرکت تعدادی پرچم قرمز را هنگام حسابرسی سوابق مالی گوپتاس از دست داده است، برکنار شدند. اینها شامل برچسب گذاری مجدد پرداخت هایی به ارزش میلیون ها راند آفریقای جنوبی بود. به طوری که می توان آنها را کسر مالیات کرد و مالیات قابل پرداخت را کمتر اعلام نمود. این به خانواده این امکان را داد که از پرداخت ۲٫۰۵ میلیون ZAR (145000 دلار) مالیات بر روی یک معامله منفرد اجتناب کنند.

رسوایی مالیاتی خانواده ترامپ

رئیس جمهور فعلی آمریکا و خانواده اش در ماه های اخیر درگیر رسوایی های مالیاتی متعددی بوده اند. در ۲ اکتبر سال جاری، نیویورک تایمز نتایج تحقیقات ۱۸ ماهه در مورد سوابق مالیاتی ترامپ و پدرش را در مقابل او فاش کرد. و مدعی شد که هر دو مرد در تعدادی از طرح های مالیاتی مشکوک شرکت داشته اند.

چنین حوادثی شامل تأسیس یک شرکت ساختگی برای رئیس جمهور و خواهران و برادرانش بود. تا از نرخ مالیاتی ۵۵ درصدی برای کم ارزش کردن اموال خانواده برای کاهش صدها میلیون دلار صورتحساب مالیاتی بکاهند.

در ۱۳ اکتبر، نیویورک تایمز همچنین ادعا کرد که جرد کوشنر، داماد و مشاور ارشد ترامپ، بین سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۶ مالیات بر درآمد فدرال را پرداخت نکرده است. که به سرمایه گذاران املاک اجازه می دهد هر سال بخشی از هزینه ساختمان های خود را از درآمد مشمول مالیات خود کسر کنند. اگرچه این عمل از نظر فنی غیرقانونی نیست. اما نگرانی‌های اخلاقی را افزایش می‌دهد. به‌ویژه که کوشنر تا آن زمان ۳۲۴ میلیون دلار سود برده است. زمانی که نیویورک تایمز از او خواست نظر بدهد، سخنگوی وکیل کوشنر گفت که وی تمام مالیات‌های متعلق به قانون را به درستی ثبت و پرداخت کرده است.

بیشتر بخوانید: بهترین برنامه مدیریت سهام

رسوایی مالیاتی

روابط عمومی هلدینگ پرشین سیستم

مفتخریم که نرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیک به سامانه مودیان را در اختیار شما قرار دهیم. با کلیک بر روی هر کدام از گزینه های زیر به صفحه اصلی سامانه مودیان پرشین وارد شوید. برای دریافت برنامه با ما تماس بگیرید.

سامانه مودیان

نرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیک

برنامه ارسال صورتحساب الکترونیک

سامانه ارسال صورتحساب الکترونیک

سیستم ارسال صورتحساب الکترونیک

نرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیک ابری

اتوماسیون ارسال صورتحساب الکترونیک ابری

ارسال صورتحساب الکترونیک

ارسال صورتحساب الکترونیک ابری

سامانه صورتحساب الکترونیک ابری

سامانه فاکتور الکترونیکی

صورتحساب الکترونیک

ارسال الکترونیک صورتحساب

برنامه صورتحساب الکترونیکی

ابطال الکترونیک صورتحساب رایگان

صدور صورتحساب الکترونیک رایگان

سامانه صدور صورتحساب الکترونیک رایگان

مدیریت صورتحساب الکترونیک

پلتفرم مودیان

نرم افزار واسط مودیان

برنامه مودیان پرشین

سامانه مودیان پرشین

تماس با پرشین سیستم

برای اطلاعات بیشتر با شرکت ما تماس بگیرید

Image-HasTech