تعرفه چیست و چه تاثیری دارد؟ (بخش دوم)

Virtuf-Image Virtuf-Image Virtuf-Image Virtuf-Image

تعرفه چیست و چه تاثیری دارد؟ (بخش دوم)

ترامپ یکی از معدود رئیس‌جمهوری بود که تعرفه را دوباره بر سر زبان ها انداخت. دولت ترامپ علاوه بر تعرفه‌ها بر واردات چینی، بر محصولات تولید شده در کانادا، مکزیک و اتحادیه اروپا (EU) نیز مالیات وضع کرد.

برخی از این موارد متعاقباً توسط دولت بایدن لغو شد. البته بایدن هرگز صورت قیمت ارقام کالاهای اعمال شده توسط ترامپ بر کالاهای چینی را حذف نکرد و بعدها در دولت خود آنها را افزایش داد.

نمونه ای از تعرفه ها

اولین تعرفه های اعمال شده در سال ۲۰۱۸ بر روی پنل های خورشیدی و ماشین لباسشویی بود. رابرت لایتیزر که آن زمان نماینده بازرگانی بود، اعلام کرد که پس از مشورت با کمیته سیاست تجاری و کمیسیون تجارت بین‌الملل ایالات متحده، ترامپ به این نتیجه رسید که «واردات خارجی واشر و سلول‌های خورشیدی و ماژول‌ها عامل اساسی آسیب جدی به تولیدکنندگان داخلی وارد کرده است».

۱٫۲ میلیون ماشین لباسشویی وارداتی ۲۰ درصد مشمول مالیات شد. کالاهای وارداتی بعدی در دو سال آینده مشمول مالیات ۵۰ درصدی شدند. همچنین قطعات پنل خورشیدی وارداتی با ۳۰ درصد مشمول مالیات مشمول شدند. بلافاصله پس از آن، دولت ترامپ تعرفه هایی را بر آلومینیوم وارداتی اعمال کرد. پس از آن، تعرفه ۲۵ درصدی بر تمام فولادهای وارداتی و همچنین تعرفه ۱۰ درصدی آلومینیوم در بسیاری از کشورها اعمال شد.

اقدامات تلافی جویانه اروپا

آنچه در اینجا قابل توجه است این است که بسیاری از این کشورها شرکای تجاری و متحدان ایالات متحده بودند که از این تعرفه های اضافی راضی نبودند. در پاسخ، اتحادیه اروپا فهرستی ۱۰ صفحه ای از صورت قیمت ارقام کالاها را بر روی کالاهای ایالات متحده صادر کرد که از موتورسیکلت های هارلی دیویدسون تا بوربن را شامل می شود.

واکنش اقتصاددانان به تعرفه های ترامپ

در نظرسنجی رویترز از اقتصاددانان، تعرفه های دولت ترامپ بسیار ضعیف توصیف شد. تقریباً ۸۰ درصد از ۶۰ اقتصاددان مورد بررسی معتقد بودند که تعرفه های واردات فولاد و آلومینیوم واقعاً به اقتصاد ایالات متحده آسیب می رساند. بقیه بر این باور بودند که صورت قیمت ارقام کالاها تاثیر چندانی نخواهد داشت. در مجموع، هیچ یک از اقتصاددانان مورد بررسی فکر نمی کنند که تعرفه ها در دولت دوم ترامپ به نفع اقتصاد باشد. محققان همچنین دریافتند که تعرفه های ترامپ درآمد واقعی کارگران آمریکایی را کاهش داده و رشد تولید ناخالص داخلی (GDP) را کاهش داده است.

نمونه ای از تعرفه ها

گزینه های پیش رو شرکت های متاثر از تعرفه ها

شرکت های متاثر از تعرفه ها اساساً سه گزینه دارند: جذب هزینه اضافی، افزایش قیمت یا انتقال تولید به کشور دیگری. به طور کلی، اعتقاد بر این است که تعرفه‌های ترامپ بیش از آنکه فایده داشته باشد، ضرر داشته است، میلیاردها دلار به شرکت‌ها ضرر رساند و تقاضا برای کالاهای صادراتی که با تعرفه‌های تلافی‌جویانه ضربه خورده‌اند را کاهش داده است.

تعرفه های آمریکا بر چین

به نظر می رسید که ترس از جنگ تجاری همه جانبه ایالات متحده، زمانی که اولین دولت ترامپ تعرفه های بیشتری را، این بار بر چین، اعمال کرد، تایید شد. آنها پس از آن منتشر شدند که دفتر نماینده تجاری ایالات متحده (USTR) نتایج تحقیقات بخش ۳۰۱ خود را در مورد اقدامات تجاری چین منتشر کرد. گزارش تقریباً ۲۰۰ صفحه‌ای استفاده چین از سیاست صنعتی ترجیحی برای حمایت ناعادلانه از شرکت‌های چینی، تبعیض علیه شرکت‌های خارجی و بی‌توجهی به مالکیت معنوی را مورد اشاره قرار می‌دهد.

ترامپ، در واکنش به آنچه که به گفته او شیوه های تجاری ناعادلانه چین است، صورت قیمت ارقام کالاهای گسترده ای را بر ۳۴ میلیارد دلار از کالاهای چینی وضع کرد. این تعرفه ها محصولات فناوری تولید شده از تلویزیون های صفحه تخت، قطعات هواپیما و دستگاه های پزشکی گرفته تا قطعات راکتور هسته ای و ماشین آلات را هدف قرار می دهد. چین به سرعت با اعمال تعرفه های خود بر محصولات کشاورزی ایالات متحده مانند گوشت خوک، سویا و سورگوم مقابله به مثل کرد.

تعرفه‌های چینی؛ کشاورزان آمریکایی و عملیات‌های بزرگ صنعتی و کشاورزی در غرب میانه را هدف قرار داده است. همان گروه‌های سیاسی که در سال ۲۰۱۶ به ترامپ رای دادند و در تئوری بیشترین تأثیر را بر سیاست‌های او داشتند. جنگ تجاری پس از آن هم ادامه یافت و هر دو کشور تعرفه های گمرکی را افزایش دادند. به ویژه ایالات متحده بر ۲۰۰ میلیارد دلار واردات چینی مالیات وضع کرد.

نمونه تعرفه چیست؟

نمونه ای از صورت قیمت ارقام کالا می تواند مالیات بر واردات فولاد باشد. این به این معنی است که هر فولادی که از کشور دیگری وارد می شود، هزینه ای را متحمل می شود. به عنوان مثال، ۵٪ از ارزش کالاهای وارداتی توسط فرد یا شرکت واردکننده کالا پرداخت می شود.

هدف از تعرفه چیست؟

تعرفه ها راهی برای دولت هاست تا نه تنها درآمدزایی کنند بلکه از کسب و کارهای داخلی نیز حمایت کنند. تعرفه ها قیمت کالاهای وارداتی را افزایش می دهد. در عوض کالاهای داخلی ارزان تر می شود.

چه کسی از تعرفه سود می برد؟

کشورهای واردکننده معمولاً از صورت قیمت ارقام کالا سود می برند. زیرا آنها هستند که تعرفه را اعمال و درآمد را جمع آوری می کنند. کسب‌وکارهای داخلی نیز از تعرفه‌ها سود می‌برند. زیرا کالاهای خود را ارزان‌تر از کالاهای وارداتی می‌کنند و در نتیجه تقاضا برای محصولات خود را افزایش می‌دهند.

تعرفه ها چگونه به مصرف کنندگان لطمه می زند؟

تعرفه ها به ضرر مصرف کنندگان در کشوری که صورت قیمت ارقام کالا را به دلیل افزایش قیمت کالاهای وارداتی اعمال می کند، می شود. از آنجایی که یک واردکننده باید هزینه تعرفه کالاهایی را که وارد می‌کند بپردازد، این هزینه افزایش‌یافته را در قالب قیمت‌های بالاتر به مصرف‌کنندگان منتقل می‌کند.

تعرفه ها چگونه بر شما تأثیر می گذارد؟

اگر شما مصرف کننده هستید، صورت قیمت ارقام کالاها بر شما تأثیر می گذارد. زیرا منجر به افزایش قیمت کالاهای وارداتی می شود. همچنین اگر تولید کننده داخلی هستید، تعرفه ها می توانند به شما کمک کنند تا کالاهای شما در مقایسه با کالاهای بین المللی ارزان تر شود و در نتیجه فروش شما افزایش یابد. اگر کالاهای خود را به کشورهای دیگری صادر می کنید که صورت قیمت ارقام کالا وضع می کنند، ممکن است تقاضا برای کالاهای شما کاهش یابد و در نتیجه به کسب و کار شما آسیب وارد شود.

 

بیشتر بخوانید:

برنامه صورتحساب الکترونیکی؛ بهترین دوست حسابداران

برنامه مدیریت الکترونیک اسناد

نرم‌افزار ارسال صورتحساب الکترونیک؛ راهنمای جامع

برنامه مدیریت امور سهام

برنامه حضور و غیاب

تعرفه

مفتخریم که برنامه صورتحساب مودیان را در اختیار شما قرار دهیم.

برای دریافت نرم افزار مودیان پرشین با ما تماس بگیرید.

روابط عمومی هلدینگ پرشین سیستم

تماس با پرشین سیستم

برای اطلاعات بیشتر با شرکت ما تماس بگیرید

Image-HasTech