تعرفه چیست و چه تاثیری دارد؟ (بخش اول)

Virtuf-Image Virtuf-Image Virtuf-Image Virtuf-Image

تعرفه چیست و چه تاثیری دارد؟ (بخش اول)

تعرفه نوعی مالیات است که یک کشور بر کالاهای وارداتی در مرز وضع می کند. از لحاظ تاریخی، تعرفه توسط دولت برای جمع آوری درآمد اضافی استفاده می شده است. همچنین راهی برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی است.

تعرفه به عنوان یک ابزار حمایتی، قیمت واردات را افزایش می دهد. به همین دلیل، مصرف کنندگان ممکن است به جای آن، کالاهای داخلی نسبتاً ارزان‌تری را خریداری کنند. همچنین عوارضی هستند که توسط دولت ها برای افزایش درآمد، حمایت از صنایع داخلی یا اعمال اهرم سیاسی بر کشور دیگر اعمال می شود. اما اغلب منجر به عوارض جانبی ناخواسته مانند افزایش قیمت مصرف کننده می شود. صورت قیمت ارقام کالاها سابقه طولانی و بحث برانگیزی دارند و بحث در مورد اینکه آیا آنها نمایانگر سیاست خوب یا بد هستند تا به امروز ادامه دارد.

درک تعرفه ها

در اقتصاد جهانی امروز، بسیاری از محصولات ساخته شده در یک کشور از قطعاتی تشکیل شده است که از کشورهای دیگر به دست آمده اند. یا ممکن است این محصولات در خارج از کشور مونتاژ شده باشند. در نتیجه، تعرفه ها (صورت قیمت ارقام کالا) می تواند بر قیمت محصولات تولید شده در کشور و همچنین محصولات وارداتی از سایر کشورها تأثیر بگذارد. بسیاری از اقتصاددانان استدلال می کنند که تعرفه ها باعث ایجاد انحراف در بازار می شود که می تواند در طول زمان به مصرف کنندگان داخلی آسیب برساند. در صورتی که شرکای تجاری تعرفه‌هایی را اعمال کنند، می‌توانند منجر به جنگ تجاری شوند.

فرآیند تعیین نرخ تعرفه شامل ترکیبی از مسائل اقتصادی، سیاسی و استراتژیک است. دولت ها در مذاکرات پیچیده و ملاحظات متقابل با شرکای تجاری شرکت می کنند. تعرفه ها همچنین می تواند به عنوان یک ابزار سیاسی برای مدیریت روابط مورد استفاده قرار گیرد.

صورت قیمت ارقام کالا چگونه کار می کند؟

تعرفه ها برای محدود کردن واردات از طریق افزایش قیمت کالاها و خدمات خریداری شده از کشور دیگر استفاده می شود. این باعث می شود که آنها برای مصرف کنندگان داخلی جذابیت کمتری داشته باشند. دو نوع صورت قیمت ارقام کالا وجود دارد:

یک تعرفه مشخص به عنوان هزینه ثابت بر اساس نوع کالا اعمال می شود، مانند تعرفه ۱۰۰۰ دلاری برای خودرو.

یک تعرفه ارزشی بر اساس ارزش کالا، مانند ۱۰٪ از ارزش وسیله نقلیه، اخذ می شود.

دلایل تعرفه ها

دلایل تعرفه ها

دولت ها ممکن است برای افزایش درآمد یا محافظت از صنایع داخلی به ویژه صنایع نوپا در برابر رقابت خارجی، تعرفه وضع کنند. با گران شدن کالاهای تولید خارجی، تعرفه ها می توانند جایگزین های تولید داخل را جذاب تر کنند. دولت هایی که از صورت قیمت ارقام کالاها به نفع صنایع خاصی استفاده می کنند، اغلب این کار را برای محافظت از شرکت ها و مشاغل انجام می دهند. تعرفه ها همچنین می توانند به عنوان توسعه سیاست خارجی مورد استفاده قرار گیرند. اعمال تعرفه بر صادرات اصلی شریک تجاری راهی برای اعمال اهرم اقتصادی است.

عوارض جانبی

تعرفه ها می توانند عوارض جانبی ناخواسته ای داشته باشند:

آنها می توانند با کاهش رقابت، صنایع داخلی را کمتر کارآمد و نوآور کنند.

می توانند به مصرف کنندگان داخلی آسیب برسانند. زیرا فقدان رقابت باعث افزایش قیمت ها می شود.

همچنین می توانند با برتری دادن برخی صنایع یا مناطق جغرافیایی بر سایر صنایع، تنش ایجاد کنند.

هنگامی که تعرفه برای فشار بر یک کشور رقیب استفاده می شود، می تواند به یک چرخه غیرمولد انتقام جویی تبدیل شود، که گاهی به عنوان جنگ تجاری شناخته می شود. به عنوان مثال، تعرفه‌هایی که برای کمک به تولیدکنندگان در شهرها طراحی شده‌اند، ممکن است به مصرف‌کنندگان در مناطق روستایی آسیب برساند که از این سیاست سودی نمی‌برند و احتمالاً برای کالاهای تولیدی هزینه بیشتری می‌پردازند. دولت‌ها صورت قیمت ارقام کالاها را بر اساس آنچه برای محافظت از صنایع داخلی، رسیدگی به عدم تعادل تجاری یا پاسخ به شیوه‌های تجاری ناعادلانه لازم است، ارزیابی می‌کنند.

چه کسانی بیشتر تحت تاثیر تعرفه ها هستند؟

تعرفه ها می توانند بر مصرف کنندگان، مشاغل و توسعه اقتصادی کشورها تأثیر بگذارند:

تعرفه ها غالباً تأثیری قهقرایی دارند و به طور نامتناسبی بر مصرف کنندگان کم درآمد تأثیر می گذارند. از آنجایی که صورت قیمت ارقام کالاها منجر به قیمت های بالاتر برای کالاهای وارداتی می شود، افراد با تمکن مالی محدود که معمولاً درصد بیشتری از درآمد خود را صرف مایحتاج اولیه می کنند، ممکن است بار سنگین تری را نسبت به دیگران متحمل شوند.

مشاغل کوچک، به ویژه آنهایی که به مواد وارداتی مشمول صورت قیمت ارقام کالا متکی هستند، با چالش های مهمی مانند پیامد افزایش هزینه ها روبرو هستند. کسب و کارهای کوچک در مقایسه با شرکت های بزرگتر محدودیت های متفاوتی دارند. این محدودیت ها فقط میزان درآمد آنها نیست، بلکه میزان تأثیر آنها بر سیاست های اقتصادی است.

تعرفه های بالاتر می تواند مانع ادغام کشورهای در حال توسعه در اقتصاد جهانی شود، دسترسی آنها به بازارهای بین المللی را محدود کند و به طور بالقوه مانع توسعه اقتصادی شود. این کشورها با منابع کمتر ممکن است توانایی خرید کالاهای خاصی را برای مصرف نداشته باشند.

مثال:

به عنوان مثال، صورت قیمت ارقام کالااسموت هاولی را می توان به عنوان بدتر شدن رکود بزرگ در دهه ۱۹۳۰ تلقی کرد. در تلاش برای تقویت اقتصاد ایالات متحده در طول رکود بزرگ، کنگره قانون تعرفه اسموت هاولی را تصویب کرد که بر اساس آن صورت قیمت ارقام کالاها بر محصولات کشاورزی و کالاهای تولیدی که به ایالات متحده وارد می شدند، افزایش می داد.

در پاسخ، کشورهای دیگر که از ضعف اقتصادی نیز رنج می برند، تعرفه های گمرکی بر کالاهای آمریکایی را افزایش دادند و تجارت جهانی را به بن بست رساندند. به دلیل تعرفه ها در آن دوران، اقتصاددانان تخمین زده اند که تجارت جهانی به طور کلی از سال ۱۹۲۹ تا ۱۹۳۴ حدود ۶۶ درصد کاهش یافته است.

از آن زمان، سیاست‌گذاران در هر دو طرف از استفاده از موانع تجاری مانند تعرفه‌ها اجتناب کرده‌اند. آنها سیاست‌های بازار آزاد را ترجیح داده‌اند که به کشورها اجازه می‌دهد در صنایع خاصی تخصص داشته باشند و کارایی مطلوب را تشویق کنند. این رویکرد کم و بیش آزادانه در تجارت ایالات متحده پس از جنگ جهانی دوم و تا انتخاب دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۶ باقی ماند.

 

بیشتر بخوانید:

نرم افزار واسط مودیان پرشین سیستم هخامنش

برنامه مدیریت الکترونیک اسناد

نرم افزار ارسال صورت حساب الکترونیک ابری پرشین؛ ۴۰ ویژگی برتر

برنامه مدیریت امور سهام

برنامه حضور و غیاب

تعرفه

مفتخریم که برنامه صورتحساب مودیان را در اختیار شما قرار دهیم.

برای دریافت نرم افزار مودیان پرشین با ما تماس بگیرید.

روابط عمومی هلدینگ پرشین سیستم

تماس با پرشین سیستم

برای اطلاعات بیشتر با شرکت ما تماس بگیرید

Image-HasTech